Mátrai Betyárfesztivál

2016 június 19. vasárnap, Sástó

Mátra! Betyár jó hely!

Betyárétel főző verseny a LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidék életmódszálloda kupáért

2016 június 19. vasárnap 8.00 – 12.00

VERSENY KIÍRÁS

 

  1. A főzőverseny célja, hogy a 18. és 19. század különleges embereinek, a betyároknak különleges ételeit bemutassuk, ezzel együtt a mátrai betyárok, mint például a híres Vidróczki Marci kedvenceit is. Olyan ételeket szeretnénk kóstoltatni, amelyek talán tényleg az ő korukban, az ő szájuk ízlése szerint készültek és maradtak fenn napjainkban.Ételeik nagyon finomak és laktatóak voltak, hiszen bujkálásuk során sosem tudták mikor is jutnak legközelebb élelemhez.
  2. A versenyre csapatok jelentkezését várjuk, legkésőbb június 17.-péntek 12:00 óráig,
    A maximális csapatszám: 30
  3. A rendezvény helyszíne: Sástó, Nagyrét
  4. A szervezők a versenyhez a következőket biztosítják:
    – tűzrakó hely (4 csapat/hely)
    – 1 sör-pad garnitúra (2 pad és 1 asztal) ( a készlet erejéig)
    – vízvételi lehetőség
    – hulladékgyűjtő zsákok
    – igény szerint áramEzen kívül mindenkinek hoznia kell az étel elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, fűszereket, főző, tálaló és egyéb eszközöket.
  5. A versenyben a következő kategóriákban fogunk eredményt hirdetni:
    – leves
    – pörkölt alapú ételek
    – rablóhúsAz alapanyagokat a helyszínen kell előkészíteni, nem lehet előre darabolt, fagyasztott alapanyagokat használni, kivéve a húst, mely lehet előre darabolt, de nyers állapotúnak kell lennie.
  6. A étel elkészítésekor az alapvető higiéniás előírásokat be kell tartani!
  7. Technikai tudnivalók:
    – regisztráció : 7 órától
    – bepakolás : 7.30 óráig
    – technikai értekezlet: 7.45 – a színpad mellett
    – folyamatos kóstolási lehetőség biztosítása
  8. Értékelési szempontok:
    – csapat megjelenése, öltözete, egyedisége (korhű betyáros ruházat előny)
    – íz harmónia, illat, zamat, szín, összbenyomás, tálalás
    – értékelés folyamatos
    – zsűrizés 12 órakor a színpad mellett, eredményhirdetés 14.30- kor a színpadon
  9. Díjazás:
    – a benevezett ételek függvényében minden kategóriában hirdetünk győztest,
    – különdíjakat a tálalásért, öltözetért és a főzőhely kialakításáért adhatunk
    – minden nevező oklevelet kap
  10. Zsűri: Dinya Anikó, Hotel Opál; Nagy Kati, gasztronómus; Sándor Béla, Bori Mami;
    Zsűrielnök: Szabó Péter, LIFESTYLE HOTEL MÁTRA****superior hegyvidék életmódszálloda konyhafőnöke

Részvételi díj nincs!

Jelentkezés és információ:                         nagy.kati@radir.hu        06-70-312-348